torstai 3. maaliskuuta 2011

Revontulihuivi

Erään läheisen ihmisen syntymäpäivä lähestyy ja ajattelin ilahduttaa häntä revontulihuivilla, ohje löytyy http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_revontuli.html 
Muista langoista kuin vironvillasta en ole huivia neulonut, mutta vironvillaisia on tullut tehtyä nyt neljä...ja vieläkään en ole malliin kyllästynyt. Muissa langoissa ei liut ole riittävän pitkiä hyvän lopputuloksen saamiseksi. Voisihan sitä yksivärisenäkin kokeilla mutta kun oon onnistunut kässämessuilta löytään laajan valikoiman vironvilloja, niin on vielä piisannut mistä tehdä =) Liike löytyy myös netistä www.lankakauppakuje.fi. Tällä hetkellä liikkeen valikoimissa näytti olevan 14 eri väristä vironvillaa.
Tämä on ensimmäinen ja PALJON pidetty huivini... nyt vasta otin kuvan, eipä oo paljoo pingotuksesta jäljellä! Seurava huivi on anopin joululahja, jonka otin lainaan kuvausta varten, siitä tulee huivin malli paremmin esille. Kummitätini sai myös huivin joululahjaksi, se oli sinisen sävyinen, valitettavasti unohdin kuvata sen.
Nyt valmistunut huivin on väriltään tämän värinen... Neulon knit pron neulepuikoilla, koko 5.5. Pituutta puikoilla taitaa olla metrin verran. Oon tehnyt kahteen viimeiseen huiviin ylimääräisen mallikerran, kun lankaa on ollut reilu 200g. Tuleepahan sitten kunnollinen reilun kokoinen huivi.
Nyt huivi on likoamassa huuhteluainevedessä, jonka jälkeen pingotan sen nuppineuloilla laudeliinan ja maton päälle ja annan kuivua siinä. Ekan huivin (siis omani) liotin hajullisessa huuhteluaineessa, eikä haju meinannut lähteä huivistä sitten millään, alkuun tuli aina pää kipeäksi kun huivia piti, vaikka en muuten kyllä millekkään hajuille ole yliherkkä. No siitä viisastuneena olen käyttänyt muissa huiveissa hajustamatonta huuhteluainetta. Tälläinen on siis työvaihe nyt...

Välityönä olen taas neulonut sukat... kuinkas muutenkaan, SUKKASILLAANhan me ollaan! Lankana austerman step, malli prikulleen samanlainen kuin aiemmassa postauksessa, joten jätän kuvan ottamatta.
Mitä ihmeen välitöitä? No en osaa esim. automatkoilla olla neulomatta, kyläillessä tutuilla (joiden luona kehtaa neuloa) on mukana jokin helppo, pieni työ, siitä syystä tarvitsen päätyön rinnalle jonkin pikkusuolaisen palan ;)

Mukavaa alkanutta maaliskuuta teille kaikille rakkaat lukijat, kohta pitää laittaa arvonta käyntiin kun 1000 kävijää alkaa tulla täyteen... siitä myöhemmin lisää. Huivista lupaan ottaa kuvan myös viimeistelyiden jälkeen, että näette millainen lopputuloksesta tuli.

5 kommenttia:

 1. Olet saanut kyllä mielettömän upeita töitä aikaiseksi, Kainuun lapaset ja nämä huivit ovat tosi upeita. Ja mukavaa kun lähettämäni paketti onnistui ilahduttamaan sinua. Seuraavan sisältö on mietinnässä jo kovasti.

  VastaaPoista
 2. Ihania Revontulia! Neulominen on mukavaa ja kylässä juttukin luistaa paremmin, kun on käsillä tekemistä. Matkatessa laitan auton etuistuimen selkänojan ihan pystyyn, niin sitten voi neuloa. Ahkeriahan me vain ollaan! isoäitini neuloi kuulema kävellessänkin, lieneekö essun taskussa ollut lanka?

  VastaaPoista
 3. Ystäväni kertoi juuri vanhasta sukulaisestaan, joka myös oli neulonut kävellessään naapuriin... ihan niin tehokkaita me ei olla ;-)
  Kiitos kommenteistanne, niitä on ihana lukea!

  VastaaPoista
 4. Mikä tarkoitus on tuolla huuhteluainevedessä liottamisella ? Itse olen ajatellut tehdä myös tämän revontulihuivin, on se vaan niin kaunis !

  VastaaPoista
 5. Huhteluainevedessä liotusta tarvitaan vironvillalle, joka on karkeaa ja aikas usein vyyhdit on pahalle haisevia? En tiedä miksi. Karkeutta liotus poistaa huomattavasti ja liotuksen jälkeen huivi on helppo pingottaa mittoihinsa kuivumaan.
  Jos teet huivin muusta langasta sen voi vaan kastella ennen pingotusta.
  Kokeile ihmeessä revontulihuivia... takaan ettei se jää viimeiseksi huiviksi. On tuo malli niin koukuttava!
  Mukavia neulontahetkiä!

  VastaaPoista