maanantai 28. helmikuuta 2011

Kainuun perinnelapaset

Viikko sitten kävin Kangasalan käsityökeskuksesta noutamassa  tilaamani tarvikepaketin Kainuun maakuntalapasiin. Tarvikepaketti oli mielestäni aikas hintava, yli 35 euroa... mutta lankaa jäi vielä vissiin toisiinkin lapasiin, punninnut en oo mut näppituntumalla sanoisin niin. Malli oli kiva neuloa, kaiken aikaa kirjoneuletta 9 värillä. Oli muten melkomoinen päätteleminen!
Tumput neulottiin paksummasta Pirkkalangasta 3 puikoilla, vaikka puikkkosuositus on 3.5-4 käsialan mukaan.
 Tumput kuvatuna molemmilta puolilta, jotta kirjoneuleesta saa kunnollisen käsityksen.
Kierrereunaa en ollut muistaakseni aiemmin neulonut... mutta antoi kivan säväyksen tumpuille. Tulee varmaankin jatkossa koristamaan muidenkin tumppujen suuta.

Aiemmin helmikuussa valmistui se violetti neulejakkku, lankana Teetee lenkkialpakka. Pakkasilla jakku oli ihanan lämmin ja langasta johtuen se ei paina kokonaisuudessaan kuin reilun 200g. Aikas paljon se kyllä pakkasilla sähköistyi, en ole vaan vielä raskinut liottaa huuhteluainevedessä, ettei langan ihanat ominaisuudet kärsi. Anteeksi kuvan huono laatu, oikea hiha näyttää ihan omituiselta :(

                         Nautitaan tästä lisääntyneestä valon määrästä... kohta on kevät!

3 kommenttia:

 1. Upeat nuo perinnelapaset ja ihana henkäyksenkeveä jakku... kyllä olet sitten uskomaton tehopakkaus!!! Vai onko sulla vuorokaudessa enemmän tunteja kuin meillä muilla :) ?

  Lisää kuvia janoten,
  C.

  VastaaPoista
 2. Kaunis toteutus molemmissa neuleissa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne, ne antavat lisäpotkua kirjoittamiseen, tietää että joku käy lukemassa blogia. Iso Kiitos!

  VastaaPoista