lauantai 19. maaliskuuta 2011

Räntää ja räpäskää...

Vaikka nautin kustakin vuodenajasta, tai ehkä juuri siksi NYT RUPEE RIITTÄÄN TÄÄ LUMENTULO!
Kaiken päivää on tullut lunta, kaksi kertaa jo lumitöissäkin saanut käydä... mikäs sen parempaa kuntoliikuntaa kuin lumityöt?
Mun ajanlaskussa nyt on kuitenkin kevät ja taimikylvöjen aika.


Tässä tämän päivän kylvökset. 7 eri lajiketta tomaattia, perennoista päivänliljaa, metsäkatkeroa, punaista päivänkakkaraa ja paratiisililjaa, kesäkukista zinniaa, 3 eri lajia samettikukkaa ja prinsessa asteria.

Perennat siirrän viikon siäsällä olon jälkeen kylmään varastoon 6-8 viikoksi ja sitten maahan tai ruukussa maahanupotettuna kasvamaa. Tomaatintaimia kouilin yleensä kerran sisällä kasvatuksen aikana ja sitten saankin ne jo kasvihuoneeseen, jossa kasvu oikein kunnolla lähtee vasta käyntiin. Sisällä taimista tuppaa tulemaan kovin vaaleanvihreitä ja hentoja. Kesäkukat olen kylvänyt niin harvaan allunperinkin, ettei niitä tarvitse koulia kuin kertaalleen. Kertaalleen kouliminen on kuitenkin tarpeen, sillä tuossa kylvömullassa ei ole juuri lainkaan ravinteita.

Töissä kahvitunnilla neuloin nalle kukkaketo kielo langasta polvekeraitasukkia, joihin työkaverini ihastui ja lupasin ne hänelle... no samaan syssyyn tein sitten toisetkin. Kotona kun ei ole nyt yhtään sukkia jemmassa ja pitäähän vierasvaraa muutamat sukat olla.


Loppuun vielä yksittäinen orkidean kuva, tämä yksilö on ottanut tuon kukkimisen elämäntehtäväkseen, se ei lepää lainkaan. Olen saanut sen yli vuosi sitten ja kaiken aikaa se vaan tekee uusia kukkia. Kertonee, että sen kasvualusta on alunperinkin ollut ihan kunnossa.


Leppoisaa lauantaita teille kaikille rakkaat lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti