lauantai 12. helmikuuta 2011

Papukaija lennähti paratiisiin!

Hei Kaikille!

Olen lilan jakun kanssa ihan loppusuoralla... toivottavasti jo huomenna saan koottua sen =)

Välitöinä olen neulonut muutamat polveleraitasukat. Ensimmäiset Seiskaveikan uudesta väristä papukaija. Oheisen mallin mukaan olen joskus tehnyt seiskaveikkaa 3.5 puikoilla ja silloin tuli ehdottomasti liian tiukkaa, joten siitä viisastuneena neuloin nyt 4 bambupuikoilla. Minun silmiin sukista tuli liian sekavat, nuoriso oli toista mieltä. Mitäs mieltä sinä olet?
Tykkään tuosta mallikuviosta ja teinkin samaan syssyyn toiset samanlaiset. Lankana oli Austermanin step 6, näiden liukuvärjäys on paljon maltillisempi kuin edellisten sukkien ja sopii minun silmiini paljon paremmin. Puikkoina näihin käytin 3.5 metallisia. Tulipahan noilla "tavallisillakin puikoilla" välillä neulottua.
Lankana step 6 on ihanan pehmeätä ja juoksevaa. Se sisältää aloeveraa ja jojoba öljyä, ovat jalassakin mukavan tuntuiset. Polvekeraitasukan mallissa on 12 silmukkaa puikolla, nämä olen neulonut 13 silmukalla. Lisäsin sen yhden silmukan keskelle mallikertaa, siihen se passasi oikein hyvin. Jos kutoisin 14 silmukkaa puikolla silmukat sopisivat hyvin reunasilmukoiksi.
Lankaa on onneksi vielä paljon jäljellä, ostin sitä Tallinnasta 6 kpl tukkupakkauksen, kussakin kerässä on 150g, 375 metriä. Seiskaveikka sukat painoivat 107g ja step 6 sukat 88 g, joten saan langasta vielä monet sukat kudottua =)

Tallinnan kämppis Lauralle lupasin neuloa hatun, se seuraavassa. Kukan siihen olen virkannut, mutta se ei ole ollut vielä pesukoneessa huovuttumassa, joten siitä syystä se ei vielä hattua korista. Lankana nelisäikeinen hahtuva, hattu painaa 130g  ja on mielestäni onnistunein hatuntekele tähän asti. Kuvassa värit ovat vääristyneet, oikeasti hattu on tummempi.
Mukavaa lauantai-iltaa teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sinullapa on raikkaanväriset pitsikset.Ja hieno huopahgattu.

    VastaaPoista
  2. Iiihania sukkia... ja mami on antanut poseerata komeesti pöydällä :) Tuo huopahattu on todella kaunis, varmasti myös miellyttävä käyttää!! Uusia inspiraatioita ja paljon kuvia toivoen, C.

    VastaaPoista