torstai 3. helmikuuta 2011

Hattuja

Nyt on kauhee vimma tehdä hattuja, kolmas jo puikoilla... lankana liukuvärjätty hahtuva 2 säikeellä.
Kuvasin tekeleen tossujen kanssa. Tossut tehty huopanen mix langasta neulomalla 9 ja 10 puikoilla. Ohje löytyy Novita talvi 2008 lehdestä. Moisia tossuja olen tehnyt ainakin 5 kappaleet, osa lähtenyt maailmalle, osa lämmittää meidän perheen jalkoja. Lehden ohjeessa niihin oli päällystetty puolikas stryrox pallosta koristeeksi, kuten huomaatte olen jättänyt sen pois. Yksinkertainen kun olen niin tykkään yksinkertaisista jutuista.
Kokeilin tehdä hahtuvasta yksinkertaisella säikeellä saunahattua... tuli melko ohut ja matala malli. Kutistui huovuttaessa tosi paljon. Kaikki huovutettavat työt huovutan pesukoneessa 40 asteessa muun pyykin joukossa. Pyykkiä laitan hieman tavallista vähemmän etteivät huovutu ihan sykkyrälle. Ihan hatulta se kuitenkin näyttää.
Tässä kuvattu molemmat hatut kuistilla luonnonvalossa, että värit tulis paremmin esille. Kuvassa näkyy hyvin ruskeen hatun reikäkohdat silmukoiden lisäyskohdissa. Kirjavassa muutin lisäystyyliä, eikä reikiä tullut.
Tässä kirjava hattu on kuvattu luonnollisen mallin päässä, siinä ilman kukkaa ja lierit alas vedettyinä. Kirjava hattu on neulottu Puro langasta, värin nimi oli takkatuli. Kaikki Purot on nyt tosi kauniin värisiä, alkuun niiden kaikki värit ei mua miellyttäneet... mut sit ne poistikin kaameimmat värit myynnistä.
Hatun malli on Novita syksy 2009 lehdestä. Lehdessä hatut on kudottu huopasella, mut hyvin tuo purokin niihin sopi, hatusta tuli ihan tarpeeksi jämäkkä, eikä yhtään liian paksu. Viimeisessä hattukuvassa oon somistanut hatun kukalla, ihan tulee 30-luku mieleen hatun mallista.
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti