maanantai 31. tammikuuta 2011

Tallinnan tuliaisia

Pikamatka Tallinnaan tuli tehtyä, siellä oli isot vesilätäköt ja loskaa kaikkialla, ei kai se vielä kevättä sinne tee?
Laivamatkat taitoimme nopeilla pika-aluksilla, joten niihin ei tuhraantunut kuin 2 tuntia suuntaansa. Yötä olimme Radisson hotellissa, jota voin lämpimästi suositella kaikille, se oli todella laadukas ja sijaitsi hyvällä paikalla.
Meitä oli 10 naisen porukka, oikein mukavaa seuraa. Kaikkia en etukäteen tuntenut mutta siellähän sitä tutustui. Mukanamme oli 16 hengen pikkubussi, joka toi matkantekoon roimasti mukavuutta kun tavaroita ei tarvinnut raahata mukana... niin mitä tavaroita? No tavoitteenahan oli päästä käymään Karnaluks tukussa ja jossakin keskustan lankakaupassa, koska vironvillaa ja hahtuvakiekkoja ei tukussa ole. Muut matkaseurueesta lähtivät shoppailemaan Tallinnan ulkopuolella sijaitsevaan ostoskeskukseen, olikohan se nimeltään Rocca al Mare, jossa sijaitsee n. 200 liikettä... siis jokaiselle jotakin.

Karnaluks tukussa valikoimat olivat todella hyvät, hinnat selkeästi esillä, palvelu erinomaista ja mukaan sai eritellyn kuitin mitä tuli ostaneeksi. Osasin tukkuun hyvin, olin etukäteen katsonut Kristiinan Silmukoiden blogista ohjeet aukioloista ja miten sinne pääsee. Jäin bussista Tartu maantiellä ja löysin teollisuus hallin sivulta oikean oven, jossa pienellä luki Karnaluks. Rapussa oli paremmat opasteet, niitä seuraamalla löysin toisesta kerroksesta oven. Soitin oven vasemmalla puolella olevaa soittokelloa ja niin olin perillä...
Siellähän olisi ollut vaikka mitä käsityötarviketta mm. ompeluun, tilkkutöihin, kirjontaan, ristipistotöihin, koruihin ym. Mihinkään muuhun ei minun 2.5 tuntia riittänyt kuin lankojen ja tarvikkeiden tutkailuun. Kertoo jotakin valikoiman laajuudesta.
Novitan lankoja sieltä ei kannata ostaa, ne eivät ole edullisempia mutta Rowanin, Austermanin ym. langat ovat paljon huokeampia kuin Suomessa ja tarvikkeiden hinnat HURJAN paljon halvempia.

Pronksi Longapood ja ateljee liikkeestä ostin ruskean-, lilamustaharmaa- ja eri vaaleanpunasävyistä vironvillaa. Vyyhdeissä oli 204-270 g lankaa. Kuva ei tee sävyille oikeutta, mutta josko ne jalostuisi revontulihuiviksi, hameeksi tai neuleeksi niin sitten lupaan kuvata paremmassa valossa.
Samasta puodista, jonka myyjä oli myös erittäin ystävällinen ostin liukuvärjättyjä hahtuvakiekkoja. Niistä meinaan tehdä hattuja ja tumppuja. Kiekkoja oli jos minkä värisenä, osa minusta liian räikeissä vareissä, jonkin verran oli leikitelty vastaväreillä. KAikkein räikeimmät jätin puotiin, vaikka saattaisivathan ne neulottuna olla vähemmän silmään pistäviä. Puodissa asioimiseen oli aikaa  vain puoli tuntia, mikä oli ehkä rahapussin kannalta hyvä ;)  

                                              Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille <3
 

2 kommenttia: