keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Polvisukat

Pakkanen paukkuu taas nurkissa oikein kunnolla, eilen oli ympäri pirkanmaata sähkökatkoksia. Isällänikin oli sähköt poissa aamu viidestä illalla puoli kuuteen, eli 12.5 tuntia... sit vaan korvauksia hakeen Vattenfallilta. Vaikka me asutaan aivan maaseudulla ei meiltä oo sähköt ollu poikki vissiin kuin pari lyhyttä kertaa 11 vuoden aikana, täällä on vissiin kaikki sähkölinjat niin aukeilla paikoilla, ettei lumikuormista oo niille haittaa. Eikä se sähkökatkos paljoo haittais kun on puuhella millä sais ruuan tehtyä ja takalla saatais lämpöä, no toki vesipumppu tarttee sähköä toimiakseen, että oon ihan tyytyväinen että sähköä piisaa.
Pakkanen, mikä hyvä syy kutoa lämmintä ylle. Kevään 2011 novitasta kudoin mallin 5 polvisukat. Lankana käytin seiskaveikan raitalankaa, juuri samaa kuin mallissa oli. Toisenkin väriset raitalangat on jo seuraaviin sukkiin ostettuna.
 Kuvassa tulee hyvin esille pohkeen ja sukansuun palmikko, jossa en käyttänyt apupuikkoa, koska kyseessä on vain 2 silmukan palmikko. Se oli ihan näppärä kutoa koukkimalla silmukka toisen edestä ja sen jälkeen kutoa "taaimmainen" silmukka.
Tässä kuva sukista edestäpäin otetuna. Hieman harmittaa värikohdan vaihtumisen osuminen juuri jalkapöydän päälle, mutta eipä haittaa yhtään.
Nyt ruokatouhuihin, sitten avantoon ja toivottavasti illalla on hetki aikaa kutoa. Eilinen ilta meni talkoillessa hiihtokilpailuissa, en ehtinyt yhtään kutomaan... taitaa olla niin etten saa jakkua valmiiksi perjantaiksi :(
Mukava kun aurinkokin näyttäytyi tänään päivällä, nautitaan upeista ulkoilukeleistä ja hyvistä hiihtokeleistä.

4 kommenttia:

 1. Olet kyllä nopea neuloja! Sukat ovat hyvin kauniit.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ruiskaunokki kommentistasi.
  Katri

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi sinulla :) Olen juuri ottamassa tämän saman mallin puikoille ja vieläpä samasta langasta! Saa nähdä ehdinkö muilta töiltäni tehdä kerralla sukat loppuun. Itselle tulevat työt tahtoo monesti väistyä muille menevien tieltä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna Riikka! Tuo malli oli kiva ja suht nopea neulottava, toivottavasti saat omia jalkoja lämmittämään sukat.

  VastaaPoista