lauantai 22. tammikuuta 2011

Uusi Novita

Eilen kolahti postiluukusta uusi novitan lehti, oli hyvä syy pötköttää soffalla ja lukea sitä pitkin iltaa. Avannossakin tuli toki piipahdettua perjantaiseen tapaan. Se on ihana tapa nollata työviikko, kaikki työasiat kammoksuvat kylmää vettä (eilen vesi oli -0.2 asteista)
Yleensä en lämpene oikein millekkään mallille ensi lukemalta, enneminkin löydän vanhoista lehdistä malleja joita haluan toteuttaa, kenties eri lankoja käyttäen. Teini neiti halusi polvipituiset sukat, joissa on palmikkoneuletta takapuolella. Ihanaa saan jonkin välityön... jakun tikuttaminen alkaa tympiä. Jatkossa mietin toisenkin kerran ennenkuin alan kutoa tylsää perustyötä ;-). Tarkoituksena on saada jakku päälle ensi viikonlopun Tallinnan reissulle. Olen katsellut lankakauppavinkkejä Tallinnasta, toiset meinaa mennä nykytaiteenmuseoon ja meikäläinen lankatukkuun. Hakusessa olisi vironvillaa uusissa väreissä, revontuli huiveja olen kutonut 3 kpl ja uuden laitan heti puikoille kun jakku on valmis. 

Lajittelin juuri kaikki lankani eri laatujen mukaan muovilaatikkoihin, se oli ihanaa! Sukkalankoja tuki suurin koppa, huopautuvat langat hyvänä kakkosena. Viime talvena tein virolaisesta lehdestä liivin joka oli kudottu pystyraidoilla sivusaumasta lähtien. Malli oli tosi kiva ja siihen käytettiin kaikkia jämälankakeriä. Isoäidinneliöihin voisi myös käyttää lankojen jämiä, jos kokoaisi peiton/tyynyn yksivärisellä langalla niin lopputuloksesta ei tulisi liian levoton. Isoäidinneliöistä tulee ihan Messukylän mummola mieleen, siellä oli tyyny ja nojatuolin päälinen tehtynä niistä. 

Nyt pullakaffeelle, viimeinen pellilinen korvapuusteja tuli juuri uunista, mukavaa viikonloppua kaikille, muistakaa ulkoilla ihanassa talvisäässä.

4 kommenttia:

  1. Lankojen järjestäminen ON ihanaa puuhaa, saa aina uusia inspiraatioita kun löytää "uusia" lankoja kätköistä :) Ei sulla sattuis olemaan Novitan Jussi lankaa (semmoista marjapuuron väristä)? Mulla puuttuis yksi kerä ja mistään ei löydy :(:( Multa löytyy kyllä tarkemmat värikoodit ym. Jos sulla sattuis Jussia löytymään.... Tallinnasta löysin tossa ennen joulua pari muovikassillista lankoja, osa isosta lankakaupasta, mutta ihanimmat langat löytyi pikkukaupoista vanhastakaupungista.

    VastaaPoista
  2. Jussia ei valitettavasti löytynyt, mutta seiskaveikanveikan oi villasukan marjapuuron väristä lankaa löytyy 50g, lanka 275, väri 569 ja erä 6768... olisko siittä apua?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Piia, vierailen säännöllisen epäsäännöllisesti myös sinun blogissasi, olet varsinainen monitaituri neulonnan ja virkkauksen saralta, ihania keppihevosia.

    VastaaPoista