maanantai 18. huhtikuuta 2011

Aina ei mee niinkuin suunnittelee!

Tervehdys lomalta ystävät...

Ajatuksissa oli puutarhatyöt ja ihanan rauhalliset kiireettömät neulontahetket aamuisin kun perhe on lähtenyt töihin ja kouluun. Vaan kuinkas sitten kävikään?
No kroppa ei pelaa pään toivomalla tavalla. Sitkeä niveltulehdus olkapäässä ei vaan ota parantuakseen. Olen siis joutunut pitämään taukoa jopa neulomisesta ja hermo parka on välillä hieman koetuksella. Onneksi maa on vielä niin märkää, ettei puutarhahommiinkaan ole mitään asiaa, en kyllä niitä pystyisi tekemäänkään. Tässä muutama kuva joltakin menneeltä keväältä.

 
Kirsikkapuiden kukinta aloittaa kevään, melkeimpä ennemmin kuin missään puissa on lehtiä. Omenapuiden kukinta seuraa hieman myöhemmin. Tytär tuli juuri Saksasta, jossa omenapuut olivat täydessä kukassa, lämmintä parhaimmillaan +25 astetta, mansikat maistuivat ja grillikausikin tuli kuulemma avattua. Meidän puissa ei ole vielä silmut suurentuneet yhtään, joissakin paikoissa on lunta vielä ihan kunnolla, no grillatahan voi vaikka milloin, tosin ei se oo yhtään kivaa pilkkihaalarissa


Olen keskittynyt kuljeksimaan pitkin pihaa kuin suuremmatkin tilalliset... meneehän ne päivät näinkin. Koirat on olleet eri onnelliset kun pääkopan hoitaminen on vaatinut tavallista pidempiä kävelylenkkejä.

Norjanangervoaitaa pitäisi raaskita leikata, se kun tuppaa hieman jo tulemaan pihatielle. Mutta koska kukinta oli ainakin viime vuonna tosi komeaa, en ole vielä raskinut. Seuraavassa kuvassa pensaat ovat vielä suht hyvin omalla puolellaa. Sitä paitsi melkein joka kesä on jotakin juhlia juuri niiden kukkimisen aikaa ja nehän ei kuki heti leikkaamisen jälkeen... leikkaaminen saa siis vielä odottaa!


Meidän nuoriso on jo aloittanut melontakauden, vaikka järvissä on vielä jäät. Ratinan suvannossa Tampereella pääsee melomaan, joskin se on melkoista pyörteissä pyörimistä välillä. Pälkäneellä Kostian virralla on 2 km suuntaansa oleva joki jossa on turvallista mennä näin kylmienkin vesien aikaan, siinä kun ei ole juurikaan virtausta ja rannat ovat loivat... jos sattuu vaikka kippaamaan. Seuraava kuva on viime vuodelta, olisko heinäkuulta? Ainakin paljon lämpimimpien vesien ajalta kuin nyt on.


Näihin kuviin näihin tunnelmiin mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

1 kommentti:

  1. Hei,
    yritä nauttia lomastasi ilman kutimia, ja toivotaan että olkapää paranee pian. Mutta onhan se kiva käyskennellä ja ihastella "perämetsääkin" katsellen/tutkaillen mitä maasta putkahtaa. Ja on kyllä komeat kuvat menneiltä vuosilta tiluksiltanne.
    Mukavaa pääsiäistä ja sen odotusta, t. SnY

    VastaaPoista